Mediafax.biz Exclusiv

Ştefan Pădure şi-a făcut firmă de consultanţă

Ştefan Pădure şi-a făcut firmă de consultanţă

Autor: Gabriel Razi

21.02.2012, 18:59 278

"Fac în prezent cam tot ce făceam şi la Angst numai că în cazul de faţă ofer servicii de consultanţă pentru mai multe firme. Marele câştig este experienţa pe care am dobândit-o în industrie. În acest moment am trei angajaţi permanenţi şi mai mulţi colaboratori", explică Pădure, care estimează că va încheia acest an cu încasări de 1 milion de euro.

Acum Ştefan Pădure implementează în teren proiectele de investiţii derulate de jucătorii din industria cărnii, optimizează costuri sau pune pe roţi reţelele de retail ale clienţilor săi.

"Nu toate firmele îşi permit să angajeze cei mai buni oameni din industrie şi acest lucru nici nu ar fi viabil pe termen lung. Aici intervenim noi şi colaboratorii noştri, implementăm un proiect cu oameni cu experienţă în industrie pentru ca apoi proprietarii să ducă mai departe procesele." Unul dintre proiectele pe care Smartscop, firma de consultanţă a lui Ştefan Pădure, le derulează în prezent este un centru de achiziţii, instrument prin intermediul căruia producătorii urmează să negocieze "la pachet" servicii precum cele de telefonie sau cele de furnizare de gaze naturale sau apă.

"Atunci când la negocieri participă mai mulţi jucători preţurile sunt mai mici. În acest moment avem opt clienţi pentru centrul de achiziţii. Noi câştigăm un procent din reducerea pe care companiile o obţin de la furnizori", a spus Pădure, fără a da detalii despre comisioanele percepute de companie.

Paşii făcuţi acum de Ştefan Pădure în antreprenoriat reprezintă prima experienţă de acest fel pentru fostul executiv după ce a debutat în business în urmă cu 13 ani în cadrul Angst, companie controlată de familia Minea. La Angst, Pădure a început să lucreze de la 23 de ani, aici fiind pe rând asistent al directorului economic sau al directorului de vânzări, iar începând cu 2007, el a urcat în fotoliul de vicepreşedinte al producătorului de mezeluri cu sediul în Buftea. Ştefan Pădure a renunţat la postul de la Angst la jumătatea anului trecut, la acel moment spunând că vrea să dedice mai mult timp familiei. El este licenţiat al Academiei de Studii Economice Bucureşti, dar are şi o diplomă de inginerie mecatronică obţinută de la Universitatea Politehnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO