Mediafax.biz Exclusiv

Subway: în cinci ani 60 de restaurante

Autor: Cristina Rosca

23.06.2011, 18:57 491

Oficialiicompaniei nu oferă date despre bugetul de investiţii, însă potrivitinformaţiilor din piaţă investiţia pentru un restaurant variazăîntre 100.000 şi 500.000 de euro. Potrivit comunicatului de presăal companiei, primul restaurant se va deschide în România până lafinalul acestui an. Mai mult, înainte de finalul lui 2011 companiadoreşte să vândă circa 20 de francize.

"România este o ţară foarte interesantă dinpunctul de vedere al francizării. În ultimii ani România a devenito ţară atractivă prin creşterile înregistrate. Creşterile şinumărul mare de persoane interesate de conceptul nostru de businessau întrecut aşteptările. Credem că cea mai intensivă dezvoltare vaavea loc în Bucureşti, cel de-al şaselea oraş ca mărime din UE,"afirmă Martin Princ, director de dezvoltare regională Subway pentruEuropa Centrală şi de Est.

Dezvoltarea din România va fi gestionată desocietatea Subway împreună cu doi Development Agents (agenţi dedezvoltare, forma prin care a fost dezvoltat businessul Subway înafara SUA).

"Compania nu are ca obiectiv stabilirea unorMaster Franchisee (franşizaţi principali), ci va vinde licenţepersoanelor individuale, similar situaţiei din majoritatea ţărilordin lume".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO