Mediafax.biz Exclusiv

Sun Plaza: a plecat şeful de mall şi s-au închis două restaurante

Autor: Cristi Moga

11.04.2011, 19:06 110

Unităţile închise în zona defood-court sunt restaurantul cu mâncare tradiţională Mara şifast-food-ul Broaster Chicken, care a închis în ultimul an maimulte unităţi, inclusiv în centrul comercial Grand Arena, situat deasemenea în sudul Capitalei.

"Restaurantul din Sun Plaza nu a mers. Lafel şi cel din Grand Arena. Zona aia nu merge. În Bucureşti maiavem restaurante în Mall Vitan şi în Militari Shopping Center", adeclarat Firas Yahya, general manager al firmei Chirilă Prod Com,care mai operează pe piaţa locală şase restaurante BroasterChicken, două în Bucureşti şi câte unul în Medgidia, Tulcea,Drobeta-Turnu Severin şi Târgu-Jiu.

Sun Plaza, mall care a implicat o investiţiede 200 de milioane de euro, finalizată în luna martie 2010, are înzona de restaurante unităţi ale reţelelor de fast-food McDonald'sşi KFC, precum şi restaurante cu specific libanez, chinezesc saurustic.

"Un retailer a plecat şi a fost înlocuit,iar în prezent suntem în curs de înlocuire a doi chiriaşi din zonade food-court.

(...) Un centru comercial este un organismviu, la fel ca şi chiriaş ii, care se adaptează condiţiilorexterne", a declarat Cristian Dămoc, director de marketing, leasingşi management al EMCT, compania franceză care a dezvoltat şiadministrează Sun Plaza.

De regulă, pe piaţa centrelor comercialenumărul chiriaş ilor care închid magazinele după primul an defuncţionare poate ajunge şi chiar depăşi 10% din total, astfel că,spre comparaţ ie, din Cotroceni Park au plecat peste 30 de chiriaşidupă circa 18 luni de funcţionare, dintr-un total de circa250.

Pe de altă parte, în Sun Plaza esteaşteptată pentru perioada următoare deschiderea unui magazin Adidasla etajul centrului comercial, inaugurare care va duce gradul deocupare a proiectului la 98,7%, în condiţiile în care suprafaţaînchiriabilă a mallului este de circa 80.000 de metripătraţi.

În prezent principalii chiriaşi ai Sun Plazasunt Cora, Baumax, Mobexpert, Flanco şi Cinema City, precum şibrandurile de îmbrăcăminte Zara, C&A, New Yorker, Mango sauMarks & Spencer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels