Mediafax.biz Exclusiv

Tender: Problema cea mai acută din România este lipsa de activitate în economie

Autor: Ioan Dornescu

02.03.2011, 14:07 26

"Conjunctura globală are influenţă şi asupra a ceea ce seîntâmplă şi în România. Probabil că ar fi fost lucruri de făcut şipe plan local, dar nu cred că se poate pune problema unuimanagement defectuos doar în ultima perioadă. Cred că acestmanagement defectuos al ţării are 20 de ani", a spus Tender, cuafaceri în mai multe domenii de activitate.

Întrebat care dintre sectoare l-au dezamăgit cel mai mult, el aspus că "toată economia", şi a adăugat că autorităţile ar trebui săcompenseze în această perioadă lipsa de activitate din sectorulprivat, aşa cum se întâmplă în alte state.

"Problema cea mai acută este practic lipsa de activitate îneconomie. Ne zbatem să muncim, avem capacităţi de producţie, avemoameni şi n-avem de muncă", a spus Tender.

El a admis însă că dacă ar fi ştiut ce măsuri ar trebui luate lanivel naţional, probabil s-ar fi zbătut să fie "printre cei careiau decizii".

"Ceea ce ştiu eu să fac e să deschid, să deschid noi drumuri,noi pieţe, şi mai departe vreau sa am în spate o echipă care săştie să le ducă, să le gestioneze şi să le integreze", a spusel.

Omul de afaceri s-a declarat în favoarea Codului Muncii propusde Guvern, adăugând că politicienii şi patronatele care-l resping ofac din considerente populiste sau electorale.

"Eu nu cred că un om sănătos la cap care creează locuri de muncăpoate să-i dea afara pe cei care-i aduc bani", a spus Tender.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod alMuncii marţi, 8 martie.

Omul de afaceri este acţionarul majoritar al unui grup de firmespecializate în diverse segmente, precum industrie (petrolieră,energetică), prospecţiuni geologice, construcţii şi reabilitări dedrumuri, imobiliare, agricultură, IT, turism sau transporturi.Grupul este prezent în România şi alte state europene, printre careSerbia, unde are afaceri în sectoroarele telecomunicaţiilor,farmaceutic, turism sau a tutunului, Slovenia - unde deţine ofabrică de utilaje, Grecia, Austria sau Spania, dar şi pecontinentul african.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO