Mediafax.biz Exclusiv

Termoelectrica va concedia 300 de angajaţi din două sucursale

Autor: Carol Dan

23.06.2011, 17:29 61

De la sucursala Doiceşti vor fi disponibilizate 180 de persoane,iar de la sucursala Borzeşti vor fi conceţiaţi 120 de angajaţi, searată într-un anunţ al Termoelectrica.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Deva,Electrocentrale Bucureşti şi Electrocentrale Galaţi), patrusucursale (Paroşeni, Doiceşti, Borzeşti şi Brăila) şi peste 12.000de angajaţi.

Celelalte două sucursale, respectiv Paroşeni şi Bărila, vor fitransformate în filiale, obţinând astfel statut de societăţicomerciale.

În luna iunie Ministerul Economiei a anunţat că vrea să atragăinvestitori privaţi care, în parteneriat cu Termoelectrica, săînceapă în martie 2012 să construiască la centrala de la Doiceştidouă grupuri noi de producţie a energiei, evaluate la 700 milioanede euro.

Programul de restructurare a Termoelectrica a fost asumat deGuvern în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).Executivul s-a angajat să desfiinţeze în până în septembrie peste7.000 de posturi din societăţile feroviare, companiile energeticeşi Poşta Română şi că va reduce costurile de funcţionare aleacestora prin renegocierea contractelor aflate în derulare.

În total, în acest an Ministerul Economiei intenţionează săconcedieze 1.480 de angajaţi din şase companii energetice pe carele controlează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO