Mediafax.biz Exclusiv

Trust Motors: Stagnarea pieţei auto la nivelul anului 2010 este mai realistă din punctul nostru de vedere

31.01.2011, 14:07 18

Potrivitstatisticilor APIA, 2011 ar putea aduce un avans de aproape 10% alpieţei, la 115.000 de unităţi, volum similar celui atins în2009.

Anul trecut, vânzările de autovehicule auscăzut cu aproape 19%, la aproape 120.000 de unităţi, dar ritmul descădere a fost totuşi de aproape trei ori mai mic decât celînregistrat în 2009.

"Din punctul nostru de vedere, o stagnare apieţei auto la nivelul anului 2010 este mai realistă. Cu toţii nedorim o revenire a vânzărilor de maşini, dar aceasta nu poate avealoc înaintea unei echilibrări macroeconomice şi politice.Investiţiile joacă acum un rol crucial în revenirea economică, fieele publice, private sau în sistem public-privat", a spus MariusCocu pentru Business Magazin.

În ceea ce priveşte situaţia Trust Motors,reprezentantul companiei afirmă că anul trecut vânzările s-aumenţinut la nivelul aşteptat.

"Întreaga strategie de vânzări a avut labază premiza unei pieţe aflate în declin şi, pe acest fond, amreorientat interesul spre zona de service şi activitatea depost-vânzare", explică directorul de marketing al TrustMotors.

Atât în 2008, cât şi în 2009, importatorulPeugeot a înregistrat profit, potrivit datelor de pe Ministerul deFinanţe, fiind printre puţinele companii care au obţinut unrezultat pozitiv în condiţiile în care vânzările au scăzut cu peste50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO