Mediafax.biz Exclusiv

Ţuca Zbârcea şi-a făcut divizie de consultanţă fiscală

Autor: Claudia Medrega

14.03.2012, 19:26 190

"Aproximativ 80% din clienţii TZA au nevoie de consultanţă fiscală. Ori o găsesc la noi, ori se duc în altă parte, la alte firme. Ne-am dat seama că externalizarea nu este o soluţie viabilă pentru business. (...) Nu copiem. Formulele în care poţi să faci acest lucru sunt puţine. Este o formulă în care încercăm să acoperim nevoile clienţilor firmei de avocatură. Clientul vrea să aibă o singură viziune juridică şi fiscală. Sunt economii de costuri şi flexibilitate", a declarat Răzvan Gheorghiu-Testa, avocat asociat la Ţuca Zbârcea.

"Ne-am focusat pe oameni cu experienţă mare"

Aceasta este a doua mutare strategică a TZA din acest an, după ce în februarie firma şi-a făcut şi departament de consultanţă juridică pentru fonduri europene.

În ultimii ani activitatea pe palierul consultanţei fiscale s-a desfăşurat in-house, în cadrul firmei de avocatură. Mişcarea spre o divizie sprecializată de consultanţă vine după aproximativ trei ani de când firma de avocatură concurentă Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a făcut o mutare similară.

Coordonatorii practicii de consultanţă fiscală sunt Alexandru Cristea, tax partner, şi Răzvan Gheorghiu-Testa.

Din echipă mai fac parte Alin Chitu, senior tax manager, precum şi alţi doi specialişti în domeniu cu experienţă anterioară îndelungată în cadrul marilor firme de audit şi Ministerului Finanţelor.

"Vedem firma în primul eşalon al firmelor de consultanţă independente după 1-2 ani. Venim cu o singură echipă, cu o singură viziune integrată şi cu onorarii în linie - calibrate şi pe partea fiscală şi pe partea juridică. Avanta jul competitiv ţine de eficientizarea costurilor. Ne-am concentrat pe oameni cu experienţă mare. Nu avem tot aparatul din spatele Big 4, adică structura piramidală care porneşte de la juniori", a comentat Alexandru Cristea, tax partner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO