Mediafax.biz Exclusiv

Turoperatorul Mareea absoarbe Olimp Iaşi, una dintre cele mai mari agenţii de turism din Moldova

Autor: Liviu Iancu

20.01.2012, 15:35 190

"Noua agenţie din cadrul grupului, cu o puternică notorietate pe zona Moldova, va aduce un important capital de clienţi şi imagine într-o regiune în care prezenţa Mareea nu era foarte bine structurată. Agenţia care ni s-a alăturat reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea prezenţei noastre în Moldova", a spus Usturoiu.

El a adăugat că agenţia Olimp va fi rebranduită în Mareea Iaşi, iar fostul proprietar al acesteia, Grigore Alecsa, va ocupa în continuare funcţia de director general.

Potrivit lui Usturoiu, planul de dezvoltare al Mareea prevede pentru următorii trei ani creşterea numărului de agenţii deschise sau preluate la nivelul întregii ţări. Acesta a afirmat că intenţionează ca pe parcursul acestui an să finalizeze negocierile de preluare şi integrare a altor doi operatori de turism importanţi de pe plan local.

"Am decis să mă alătur touroperatorului Mareea pentru a ne consolida împreună şi mai bine poziţia în piaţa din această parte a ţării. Pentru o perioadă de timp vom funcţiona cu două branduri, adică şi cu Olimp, şi cu Mareea. Avem în vedere cooptarea în cadrul grupului şi a altor agenţii din zonă", a spus Alecsa.

El a adăugat că Olimp a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, în creştere cu 5% comparativ cu anul 2010. Circa 40% dintre clienţii agenţiei merg anual în vacanţe în ţară.

În ceea ce priveşte Mareea, din punct de vedere al numărului de turişti trimişi în vacanţă pe litoralul românesc al Marii Negre, este lider pe plan naţional, cu peste 80.000 de turişti în 2011, în creştere cu 23% comparativ cu sezonul anterior.

"Datorită creşterii numărului celor care achiziţionează vacanţe pe litoral prin intermediul Mareea şi a reţelei noastre de peste 1.400 de agenţii revânzătoare, am decis să investim concomitent şi în zona hotelieră, preluând în septembrie 2011complexului hotelier Mercur-Minerva din Mamaia, pe care îl vom transforma într-o unitate destinată în primul rând familiilor cu copii", a mai spus Marius Usturoiu.

Mareea a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 44,5 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de vânzările din anul 2010. Firma a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani la Deva şi are o reţea de 12 agenţii la nivel naţional, dintre care patru în Bucureşti, unde se află şi sediul operaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO