Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor al IKEA vede afaceri în creştere cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2011, 18:54 17

Compania a realizat anul trecut vânzări totalede 20 de milioane de euro, mizând iniţial pe o stagnare aafacerilor în acest an.

"Piaţa produselor din ceramică pentru menaj afost în creştere anul trecut, trend care se va menţine şi în acestan. Credem că vom realiza un avans de 10% faţă de 2010, datorită înspecial contractelor cu IKEA şi extinderii afacerilor pe noi pieţedin estul Europei. Exporturile pe pieţele europene au redusefectele recesiunii asupra vânzărilor companiei", a declarat DanielDavid, commercial manager al Cesiro.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Cesiro acâştigat anul trecut noi contracte pe pieţele din Polonia, Serbia,Bosnia, Croaţia şi Ungaria, însă principalul client rămâne încontinuare concernul suedez IKEA.

Anul trecut, ponderea vânzărilor la exportreprezenta 85% din totalul pro duc ţiei companiei din Sighi şoara,principalele pieţe la export fiind Germania, Fran ţa, Italia,Olanda, Spania, Cehia sau Rusia.

Vânzările către IKEA ajungeau anul trecut la45% din totalul cifrei de afaceri a companiei. Cesiro producepentru grupul suedez diverse modele de ceşti, farfurii, boluri şialte obiecte pentru decor.

Capacitatea lunară de producţie a fabricii dinSighişoara este de 4 milioane de produse ceramice. La nivel local,produsele Cesiro sunt distribuite prin firma Cesiro House All cătreprincipalele lanţuri de supermarketuri şi către clienţii mai micitradiţionali.

Potrivit reprezentanţilor Cesiro, bugetul deinvestiţii pentru acest an se ridică la circa 400.000 de euro şiconstă în achiziţionarea de utilaje, reabilitarea clădirilor şiîmbună tăţirea condiţiilor de muncă.

Anul trecut s-au realizat investiţii de600.000 de euro în utilaje şi reabilitareaclădirilor.

"Pentru creşterea capacităţilor de producţieavem nevoie de o nouă unitate, investiţie pe care o vom demara înurmătoarea perioadă de timp. Pentru acest an avem în planmenţinerea contractelor cu clienţii tradiţionali şi pătrunderea pepiaţa din Anglia", a mai spus David.

În prezent, compania are 1.350 de angajaţi,după ce anul trecut au mai fost angajate 100 de persoane. Pentruacest an nu sunt prevăzute noi angajări, în condiţiile în carefabrica de la Sighişoara funcţionează la capacitatemaximă.

Cesiro a fost înfiinţată în anul 1957 subnumele de Combinatul de Faianţă şi Sticlărie din Sighişoara.Producătorul a fost privatizat în 1995 prin metoda MEBO şi are înprezent 570 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO