Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor de piese auto din Baia Mare vede dublarea afacerilor

Autor: Laurentiu Cotu

10.06.2011, 11:00 289

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 5,5mil. euro.

Obiectul principal de activitate al companiei este prelucrareapieselor metalice prin aşchiere şi producţia de subansamblemetalice pentru liniile de asamblare din industria auto,principalii clienţi fiind Dacia, PSA Peugeot-Citroën, Kuka SystemsGmbH (Germania), TMS (Austria), FFT Edag (Germania) sau Farman(Franţa).

"Estimările din acest an se bazează pe relansarea în forţă aindustriei auto, după criza economică resimţită cu precădere în2009, şi implicit pe volumul mare de comenzi din prezent. Primultrimestru din 2010 a trecut fără prea multe perspective, însă dinal doilea trimestru a avut loc o revigorare a pieţei în domeniulauto. Anul 2011 va aduce o lipsă de capacităţi de circa 50% înraport cu cererile pieţei", a declarat Ioan Petruş, administratorulcompaniei Ramira.

Conducerea companiei spune că are colaborări noi cu Skoda,Daimler (Mercedes), Renault-Nissan, Volkswagen, CTS, Avtovaz sau cuuzina Ford de la Craiova. Ponderea vânzărilor la export este de circa 97% dintotalul cifrei de afaceri a companiei (fiind incluse aici şiproiectele Ramira pentru Renault-Nissan, derulate prin intermediulDacia).

Producătorul din Baia Mare derulează în prezent o investiţie decirca 5,5 mil. euro în vederea dezvoltării şi modernizăriicompaniei. Investiţia este susţinută în procent de 50% din fonduristructurale.

"Investiţia va duce la creşterea în 2012 a capacităţilor deproducţie cu minimum 60%. De la începutul anului am angajat 35 depersoane, astfel că în prezent avem 312 angajaţi. Recrutările vorcontinua în funcţie de proiectele aflate în curs de derulare, darşi de cele care vor urma." Ramira a început să funcţioneze în anul1979, sub numele de I.M.U.A.S. (Întreprinderea de Maşini-Unelte,Accesorii şi Scule). În prezent compania activează în domeniulprelucrării pieselor metalice prin aşchiere şi produce subansamblemetalice pentru liniile de asamblare din industria auto.

Acţionarii principali ai Ramira sunt Izoterom cu 74% din acţiunişi SIF Banat-Crişana cu 23% din titluri, compania fiind listată laBursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO