Mediafax.biz Exclusiv

Un grup irlandez face cutii de conserve de 12 mil. € în Buftea

Autor: Gabriel Razi

15.04.2011, 09:45 912

ArdaghGroup, unul dintre cei mai mari producători de ambalaje uşoare lanivel european, cu vânzări de 3 miliarde de euro în 2010, a plătitanul trecut 1,7 miliarde de euro pentru achiziţia operaţiunilorImpress la nivel mondial, intrând astfel şi pe piaţalocală.

"Având în vedere că principala noastrăpiaţă, cea a pateului, a scăzut cu 22% anul trecut, putem spune că2010 a fost un an foarte bun", spune Gordon Shade, vicepreşedinteal Ardagh Group.

Fabrica din Buftea produce ambalaje metalicepentru conserve de pateu şi pentru alte alimente preparate şi aveala sfârşitul anului 2009 aproximativ 80 de angajaţi.

"Suntem furnizori pentru toţi clienţii(companiile de pe piaţa conservelor - n.red.) mari din România. Pepiaţa pateului cea mai mare companie cu care lucrăm este Scandia",a precizat Shade, referindu-se la compania sibiană care anul trecuta fost lider pe piaţa locală a conservelor pe bază de carne, cu ocotă de piaţă de peste 50%, conform unor studii depiaţă.

Grupul Ardagh este prezent în 25 de ţări cu87 de fabrici de ambalaje metalice şi de sticlă, fiind furnizorpentru companii precum Unilever, Bonduelle, Nestle, Carlsberg sauPepsi. Cea mai mare parte a afacerilor Ardagh este concentrată înGermania, Franţa şi Benelux.

Vicepreşedintele companiei spune că Româniaar trebui să ia exemplul Ungariei în domeniul procesării legumelor,fructelor şi cerealelor şi se aşteaptă totuşi ca piaţa pe careactivează să crească, pe măsură ce vor fi majorate investiţiile înagricultură.

"Sectorul fructelor şi legumelor (ambalate -n. red.) de pe piaţa locală este acoperit într-o mică măsură deprocesatorii români. Pe această piaţă domină importurile. Totuşi,ne aşteptăm ca acest sector să crească pe termen mediu şi lung întandem cu investiţiile în agricultură", a conchis GordonShade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels