Companii

Gustul unei vacanţe perfecte

Gustul unei vacanţe perfecte

Foto: Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

18.03.2012, 18:37 332

Adevăraţii pasionaţi de vacanţe culinare pot fi deosebiţi de amatori prin faptul că au carneţele de degustare şi nu concep să plece într-o călătorie lipsită de noi experienţe gustative.

Ingredientele unei vacanţe gastronomice sunt lecţiile de gătit, degustările de vinuri şi răsfăţul cu brânzeturi, ciocolată sau alte produse pe perioada vizitării unei noi destinaţii. Din ce în ce mai mulţi români pasionaţi de bucătăriile internaţionale aleg să meargă în tururi gastronomice, al căror preţ începe de la câteva sute de euro.

"Anul trecut am avut ocazia să organizăm câteva vacanţe gastronomice foarte interesante. Prima a fost pentru un grup de 10 persoane, toţi având o pasiune comună: arta culinară", povesteşte Anca Nechifor, managing director al companiei de turism Jet Set Planner, care propune mai multe tururi gastronomice în străinătate.

Ea a organizat un circuit în Franţa, care a inclus vizitarea a cinci destinaţii pentru lecţii de gătit, iar pentru un cuplu a organizat o vacanţă în Marrakech pentru a învăţa secretele bucătăriei africane.

O altă vacanţă a inclus câteva zile dedicate "bucătăritului" pe Coasta Amalfi. În această vacanţă pe Coasta Amalfi un cuplu şi-a petrecut două zile la ferma Mamma Agata unde a avut ocazia să înveţe să pregătească paste, să coacă pâine şi să guste din desertul casei, Dolce al Limone.

"Anul acesta o doamnă i-a făcut cadou soţului ei gurmand un week-end la Paris, la Hotelul Ritz. Chef-ul restaurantului L'Espadon (Michel Roth), premiat cu două stele Michelin, le va oferi posibilitatea să îşi aleagă ingredientele pentru cină", spune Anca Nechifor.

Citiţi continuarea articolului pe businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels