Mediafax.biz Exclusiv

Vânzările de asigurări pentru manageri ar putea marca în acest an un salt fără precedent, spune şeful Marsh România

Autor: Ana Raduta

01.02.2012, 12:50 138

"Multe companii, chiar şi de stat, încearcă să-şi îmbunătăţească protecţia acordată echipei manageriale printr-o poliţă directors'&offcers' liability. Schimbarea îşi are rădăcinile şi în creşterea nivelului de educare a publicului vizat de acest tip de poliţă", spune Fugaciu.

Asigurările de răspundere a managerilor sunt un produs extrem de comun în străinătate, adesea făcănd parte din pachetul de beneficii pe care managerul îl primeşte la angajare. Mai mult, companiile cumpără o asigurarerde grup, care acoperă întreaga linie demanagement, iar, în unele ţări, asigurarea de răspundere civilă profesională este o condiţie fără de care nu pot fi îndeplinite anumite meserii.

Şi în România, spre exemplu, medicii, experţii contabili, evaluatorii şi experţii tehnici au aceeaşi obligaţie.

În schimb, asigurătorii mai au de dus muncă de convingere cu antreprenorii români, care au în continuare un profil foarte diferit de cel al corporatiştilor şi care nu sunt atraşi de instrumentele financiare de acest gen.

Practic, asiguratul plăteşte pentru a nu suporta din propriul buzunar despăgubirile, în cazul în care produce prejudicii companiei pentru care lucrează. Asiguratorul suportă, în aceste situaţii, daunele materiale create din vina asiguratului şi cheltuielile de judecată.

Ca în orice contract de asigurare, există anumite situaţii excepţionale care anulează contractul. Încercările de fraudare, prejudiciile aduse din cauza încălcării contractului de confidenţialitate sau în urma nerespectării deciziilor luate de acţionari sunt câteva astfel de exemple.

Din "grupul ţintă" de clienţi pentru acest tip de poliţe fac parte în primul rând companiile care sunt listate la Bursă şi în special multinaţionalele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO