Mediafax.biz Exclusiv

Veniturile Wienerberger în România au scăzut uşor anul trecut, la 34,8 milioane euro

Autor: Popescu Vlad

22.02.2011, 12:07 38

Operaţiunile din România au generat, în ultimii doi ani, 2% dinveniturile totale ale grupului, care au coborât de la 1,81 miliardeeuro în 2009 la 1,74 miliarde euro anul trecut, potrivitraportărilor Wienerberger.

"România s-a confruntat din nou, în 2010, cu o datorie externăridicată şi un deficit comercial mare. Incertitudineaconsumatorilor şi disponibilitatea limitată a creditului a condusla o nouă scădere, de aproape 20%, a construcţiilor rezidenţialeprivate. Wienerberger a avut performanţe mai bune decât piaţa, dara înregistrat profit în scădere din cauza unei reducerisemnificative a preţurilor faţă de anul anterior", se arată într-unraport prezentat marţi de compania austriacă.

Grupul notează că evoluţia pieţei româneşti este greu de estimatîn condiţiile actuale, însă anticipează că dificultăţile vorpersista în acest an. Totuşi, pe termen mediu, Wienerberger seaşteaptă ca piaţa construcţiilor rezidenţiale să recupereze.

Wienerberger operează în România din anul 1998 şi deţine, princompania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, trei fabrici, la GuraOcniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). LaSibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentruacoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţineparticipaţii, Bramac şi Tondach.

Totodată, grupul austriac este prezent în România şi princompania Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton,care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale.

Wienerberger şi-a redus anul trecut pierderea netă la 34,9milioane euro, de la 258,7 milioane euro în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO