Mediafax.biz Exclusiv

Viitorul pe următorii 4-5 ani arată foarte promiţător, spune directorul R&D Ascendis

Autor: Ioana David

02.05.2011, 15:31 287

"Acestecifre arată cât de puternică este, de fapt, această insulă aperformanţelor din România. Asta arată că forţele puternice aleRomâniei au supravieţuit în ciuda oricăror opoziţii", explicăreprezentantul Ascendis.

În ceea ce priveşte noul Cod al muncii, Opriş spune căimpactul lui va fi infim în atragerea investitorilor străini,aceştia fiind atenţi la alte elemente ale economiei.

"Este fals să ne punem problema că investitorii se uită laasta. Investitorii se uită la cifre - după o scădere de PIB depeste 15%, noi avem două cifre, care sunt 0,1% şi 0,5% creştere dinPIB şi care, de fapt, sunt o imensă dezamăgire pentru că vin după ocădere înfiorătoare", spune Opriş.

Elsubliniază că Europa a ieşit din criză de un an, în timp ce Româniaeste încă foarte jos.

Pentrumanagerul Ascendis un exemplu de performanţă este industria de automotive, având în vedere că Româniaar fi avut o situaţie mult mai dificilă dacă nu exista acest sectorşi exporturile lui de 9-10 miliarde euro pe an.

"Avem clienţi din automotive, care sunt cei mai bunidin lume pe anumite specializări. Chiar dacă unii dintre muncitoriidin aceste fabrici nici nu ştiu să scrie, fac performanţă pentruBMW, Jaguar şi aşa mai departe. Dacă am lua un BMW Seria 3, estefăcut 50% în România", precizează Opriş.

În ceea ce priveşte piaţa muncii în acest an,managerul se aşteaptă la o creştere a numărului de joburi, darspune că este important să existe şi mai mulţi antreprenori, nudoar angajaţi în multinaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO