Opinii

Dorin Oancea, Business Magazin: Ce faci când băieţii răi ţin frâiele?

Dorin Oancea, Business Magazin: Ce faci când băieţii...

Autor: Dorin Oancea

09.09.2014, 18:50 614

O să zic o vorbă mare: domn’e, băieţii răi ţin momentul. Băieţii răi fac istoria, au datele, deţin influenţa, au curaj şi inspiraţie şi sunt hotărâţi. Ce facem noi, ceştilanţi?

Să o luăm în ordine, cumva: unu, băieţii răi taie capete. Capete de oameni care îşi fac doar meseria, informează, şi nu prea au de-a face cu precepte religioase sau cu noua ordine mondială sau cu altele de acest fel. Şi curge sânge roşu, cald, omenesc, degeaba. Iar cei ce ar trebui să fie băieţii buni se indignează în faţa camerelor de luat vederi şi zic nişte vorbe bine ticluite de specialişti în comunicare, vorbe care nici nu rezolvă situaţia, nici nu pun apărători în jurul gâturilor şi nu ajută nici rudele celor care s-au prăpădit.

Mă rog, scriu înaintea unei întâlniri a NATO care ar putea lua oareşce decizii, deşi, sincer, nu cred. Preventiv, spun clar că aici nu este vorba despre religie, ci despre inşi cu apucături ciudate, care folosesc religia drept paravan.

Citiţi opinia integrală în Business Magazin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO