Opinii

Opinie Dorin Oancea, Business Magazin: Niste barbi lungi si urat mirositoare

Opinie Dorin Oancea, Business Magazin: Niste barbi lungi si urat mirositoare

Autor: Dorin Oancea

05.05.2011, 13:59 275

O istorioara: un soldat este capturat in timpul unui razboiindelungat si aruncat in inchisoare. Nimereste intr-o celula undese mai afla un prizonier rufos, posesorul unei barbi imense si uratmirositoare. Tanarul soldat incepe imediat sa se gandeasca laevadare.

Mituieste un gardian, iar acesta ii ofera posibilitatea sa urceintr-un camion cu provizii. Dar este descoperit in timpul uneiinspectii de rutina si este din nou azvarlit langa barba aceea uratmirositoare. Ciudat, batranul rufos tace, nu comenteaza nimic.Junele persevereaza si incepe sa pileasca gratiile celulei cu ounealta improvizata. Sub privirea impasibila a barbosului.

Dupa destul de mult timp tanarul reuseste sa slabeasca gratiilesi sa se strecoare afara din celula. Cum, necum trece prin maimulte cordoane de securitate, dar in cele din urma este reperat lagardul exterior, prins si azvarlit din nou in celula. Barba miroseasi mai urat si se mentinea la fel de tacuta.

Un tunel este urmatoarea solutie pentru evadare, si tanarulincepe sa sape cu o coada de lingurita pe care o gasiseintamplator. Munca la tunel dureaza doi ani - barba mirosea din cein ce mai urat -, dar termina de sapat, evadeaza, ajunge in cel maiapropiat oras si acolo, in gara, este prins din nou. Masina, drumhurducat, coridoarele puscariei, usa celulei, barba cat se poate deurat mirositoare. Si tacuta.
Exasperat, tanarul se revolta: "...de ce nu m-ai ajutat? Am planuittoate aceste evadari, in camion, pilind gratiile, sapand tunelul,dar nu m-ai ajutat deloc. Impreuna poate am fi reusit!". Barba ilpriveste cumva miloasa: "Stii, am incercat inaintea ta toatemetodele astea, mita, pilitul, sapatul, ba alte cateva in plus. Sitoate au esuat". "Bine", replica cel tanar, "dar de ce naiba num-ai avertizat inainte, macar nu munceam atat, nu speramatat?".

Si batranul l-a lamurit senin, mangaindu-si barba uratmirositoare: "Bai nene, ai vazut vreodata pe cineva care sa-tivorbeasca despre esecurile lui?!". Despre legatura acesteipovestioare cu tensiunile dintre Eurostat si INS cititi intr-uneditorial pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO