Opinii

Temă pentru tehnocraţi noştri: Ocupaţi-vă de clasa de mijloc

Temă pentru tehnocraţi noştri: Ocupaţi-vă de clasa...

Autor: Dorin Oancea

14.01.2016, 12:20 567

Decembrie e lună de bilanţuri, aşa că la Parlament s-a prezentat preşedintele Iohannis. O să vă ajut, rezumând bilanţul preşedintelui după primul an la Cotroceni în paranteza următoare ( ), şi, cum se împlineşte o lună de la învestitura Guvernului Cioloş, o să-i fac şi acestuia un prim bilanţ: ( buget?).

Sincer, nu vi se pare că tehnocraţii sunt un pic demotivaţi, lipsiţi de un ţel?Mă rog, un obiectiv par să aibă, acela de a nu supăra, sub nicio formă, partidele, dar nu ştiu dacă oamenii aceia care au manifestat cu ceva vreme în urmă au cerut aşa ceva. Aşa că, chiar dacă mandatul actualului cabinet nu se va întinde pe mai mult de un an, tot ar avea timp să meşterească unele chestiuni. De exemplu, să pună temelia bunăstării românilor. A tuturor românilor.

Să explic: una dintre caracteristicile aparte ale crizei a fost şi este decimarea clasei de mijloc. Orice manual de economie vă va spune că medicul, avocatul, profesorul sau inginerul sunt componentele fundamentale ale unei economii sănătoase, asigurând consum, taxe, corectitudine, dezvoltare. Or în ultima perioadă am văzut din ce în ce mai multe studii care indică o scădere masivă a clasei de mijloc.

Citiţi opinia integrală pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO