Politică

Aghaton si Taracila au facut liniste la Constanta

22.08.2003, 00:00 28



Dupa trei zile de declaratii incendiare in care acuza "grupurile de interese" din PSD si chiar pe IPS Teodosie Snagoveanu de inlocuirea sa din functia de presedinte al filialei Constanta, Petre Stanca si-a schimbat ieri radical discursul. La finalul unei discutii cu secretarul general Dan Matei Agathon si vicepresedintele Doru Ioan Taracila, Gheorghe Stanca a dat asigurari ca nu va pleca din partid.



"Sunt aici cu domnul Agathon si cu domnul Taracila. Voi ramane alaturi de ei, nu voi demisiona din PSD", ne-a declarat ieri Petre Stanca, dupa intrevederea cu cei doi lideri de la centru. Intrebat daca isi mentine declaratiile critice fata de partid, Stanca a spus ca raman in picioare doar cele cu privire la IPS Theodosie Snagoveanu: "Mentin ceea ce am spus despre Snagoveanu, pana in panzele albe. Eu la el la acatiste nu ma duc cat oi fi". Fostul presedinte al PSD Constanta a declarat presei centrale ca un rol important in schimbarea sa din functie l-a avut Teodosie Snagoveanu. Petre Stanca a fost unul dintre cei mai virulenti lideri locali schimbati luni din functie de Delegatia Permanenta. Imediat dupa anuntul facut de presedintele Adrian Nastase, de inlocuire a cinci lideri locali de organizatie, Stanca a spus ca nu recunoaste decizia Delegatiei Permanente, pentru ca nu este statutara, si il asteapta la Constanta pe vicepresedintele PSD Miron Mitrea sa rezolve situatia. La Constanta nu a ajuns Mitrea ci Agathon si Taracila, cunoscuti in partid ca fiind neindulgenti cu "revoltele spontane". Cei doi lideri l-au "uns" ieri pe noul lider interimar al organizatiei, Marin Uta. Anterior opririi la Constanta, secretarul general al PSD a fost la organizatia Caras-Severin, filiala care si ea are un nou lider interimar, pentru a calma spiritele. Fostul lider de filiala Gheorghe Balan a dat asigurari ca nu va demisiona din PSD.



Cel putin teoretic, Petre Stanca - asemenea celorlalti patru presedinti de organizatii demisi - poate reveni in fruntea organizatiei la toamna, cand vor avea loc din nou alegeri in filiala Constanta. Dar, pana ieri nu se decisese daca va mai candida.





Ioan Rus a fost avertizat pe mobil



Fostul presedinte al filialei PSD Alba, Ioan Rus - care intre timp a demisionat si din functia de prefect - a declarat ieri, potrivit Mediafax, ca in urma cu cateva luni a primit mesaje pe telefonul mobil in care era avertizat ca va fi schimbat sau demis in scurt timp din functiile detinute. Rus a declarat ca in aprilie a primit chiar un mesaj cu textul "Mai avem putin si te schimbam!", dar ca nu a reusit sa afle cine era expeditorul mesajului, deoarece acesta fusese trimis de pe un telefon mobil cu cartela.



"Mesaje asemanatoare au primit si alti colegi de partid, in special dintre cei care se aflau in preajma mea si ma sustineau. Acestia erau amenintati ca, daca raman langa mine, vor avea de suferit" a marturisit Ioan Rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels