Politică

Ambasadorul SUA: E ciudat, aveti 20 mld de la UE si imprumutati de la FMI!

24.10.2010, 12:57 29

Cea mai mare piedica pentru dezvoltarea economica a Romaniei sipentru venirea investitorilor in tara este infrastructura, adeclarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", ambasadorulMark Gitenstein, scrie Pro TV.

Sper sa se deschida investitia Ford de la Craiova. Vor sa faca1000 de masini pe zi. Va dati seama ce comert veti avea, catiangajati vor fi acolo. Dar stiti ceva? Daca nu imbunatatitiinfrastructura rutiera, sistemul feroviar, ele vor sta acolo. Defapt Ford nici nu le va face, pentru ca vrea sa le vanda nu sa ledepoziteze acolo ," spune ambasadorul Statelor Unite ale Americiila Bucuresti, Mark Gitenstein.

"Aveti 20 de miliarde (de euro - n.r) in fondurile structurale,bani care asteapta sa fie accesati. Pentru un american care nu faceparte din UE, suna ciudat faptul ca imprumutati 20 de miliarde dela FMI si aveti in schimb 20 miliarde care stau nefolositi!" atrageatentia diplomatul american.

Mark H. Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite ale Americii laBucuresti, a fost invitatul din aceasta saptamana al emisiunii"Dupa 20 de ani", difuzata in fiecare duminica de la 10.00 laProTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO