Politică

Basescu a trimis dosarul lui Zsolt Nagy la Parchet

20.03.2007, 20:03 16

Presedintele Traian Basescu a trimis ieri ministrului justitiei, Monica Macovei, in temeiul prevederilor Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, a informat administratia prezidentiala.
Conform sursei citate, decizia sefului statului are la baza concluziile raportului intocmit de Comisia speciala instituita in urma sesizarii facute de catre Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru analiza plangerilor penale referitoare la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre Zsolt Nagy.
Ministrul justitiei, Monica Macovei, a trimis Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea exercitarii atributiilor ce-i revin potrivit legii, documentele primite de presedintele Romaniei privind declansarea urmaririi penale a ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy.
"Demersul vine ca urmare a cererii adresate de presedintele Romaniei privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si in temeiul prevederilor art. 16, alin.(1) si art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala", potrivit Ministerului Justitiei.
Concluziile raportului comisiei de la Cotroceni sunt de o ambiguitate suparatoare, lasand lucrurile acolo unde erau acum trei luni, a declarat ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy.
"Concluziile raportului sunt de o ambiguitate suparatoare, lasand lucrurile exact acolo unde erau acum trei luni. Nu stiu cum s-a ajuns la concluzia prezentata in comunicat, cand nici comisia nu considera ca ar fi macar indicii - ca sa nu mai aiba timp de probe concrete - pentru a sustine acuzatiile de tradare formulate", a spus Nagy.
Zsolt Nagy a precizat ca, desi a cerut de nenumarate ori ca procedurile sa se accelereze, cazul sau nu a ajuns, din motive despre care a precizat ca nu le cunoaste, pe masa procurorilor. "Daca acuzatiile ar fi avut probe reale, lucrurile s-ar fi miscat, cred, mult mai repede", a spus Nagy.
UDMR considera ca hotararea presedintelui Basescu de a cere Ministerului Justitiei inceperea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale a ministrului comunicatiilor este "o decizie politica", care nu are dovezi concrete, a declarat presedintele Consiliului de Coordonare al UDMR, deputatul Kelemen Hunor.
"Fara dovezi concrete, presedintele Basescu a luat o decizie de a incepe urmarirea penala in cazul lui Zsolt Nagy. Noi il vom sustine in continuare pe Nagy Zsolt", a precizat Kelemen Hunor. In opinia lui Hunor, daca ar fi existat o singura dovada privind vinovatia lui Zsolt Nagy, presedintele Basescu nu ar mai fi asteptat pana in martie, ci ar fi trimis din ianuarie-februarie dosarul pentru inceperea urmaririi penale a lui Nagy Zsolt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO