Politică

Berlusconi supravieţuieşte votului de neîncredere, după o dispută în care doar pumnii au lipsit

Berlusconi supravieţuieşte votului de neîncredere, după o dispută în care doar pumnii au lipsit

Autor: Radu Racu

14.12.2010, 15:56 21

Coaliţia condusă de premierul italian continuă să-şi păstrezeputerea, după ce votul de neîncredere la care a fost supusă marţiîn parlament a fost respins, scrie Financial Times.

Moţiunea de cenzură depusă împotriva guvernului Berlusconi acăzut, cu doar 311 voturi pentru şi 314 contra. În camerainferioară a parlamentului, Berlusconi obţinuse anterior susţinereaa 162 de senatori din 308.

Preşedintele camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, a suspendatanterior, timp de câteva minute, votul asupra moţiunii de cenzurăcontra Guvernului lui Silvio Berlusconi, după o dispută violentăîntre mai mulţi deputaţi de dreapta, conform Mediafax, care citeazăAFP.

Disputa a izbucnit în momentul în care deputatul Katia Polidori,membră a grupului parlamentar al susţinătorilor lui Fini, a hotărâtsă voteze în favoarea lui Silvio Berlusconi, contrar consemnului devot în cadrul grupului Viitor şi Libertate pentru Italia (FLI).Fini a părăsit, vara aceasta, Partidului Poporului (PDL) al luiBerlusconi, trecând în opoziţie.

Colegii lui Polidori s-au ridicat contra hotărârii acesteia, darsusţinătoprii lui Berlusconi au apărat-o cu vigoare, antrenândintervenţia paznicilor Camerei, care au fost nevoiţi să-i despartă,înainte ca disputa să degenereze în bătaie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO