Politică

Carmen Dan, ministru de Interne: Preşedinţia României la Consiliul UE, ambiţioasă şi realistă

Carmen Dan, ministru de Interne: Preşedinţia României...

Autor: Florin Zafiu

22.11.2018, 11:02 66

Ministrul Carmen Dan a declarat, joi dimineaţă, după vizita comisarului european Dimitris Avramopoulos, că au discutat despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a subliniat  că România este pregătită să transforme această experienţă într-una pozitivă.

„În contextul preluarii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în ultima perioadă de timp am avut mai multe întâlniri oficiale cu ministrii de interne din statele Uniunii Europene, dar şi cu comisari europeni din domeniul specific afacerilor interne. Am avut onoarea să primim vizita comisarului european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, domnul Dimitris Avramopoulos. Am transmis comisarului că suntem pregătiţi şi hotărâţi să transformăm cele 6 luni de presedinţie într-o experienţă pozitivă atât pentru noi, cât şi pentru colegii din statele membre şi instituţiile cu care colaborăm”, a declarat ministrul Carmen Dan, după întâlnirea cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Ministrul de Interne a subliniat că preşedinţia României la Consliul Uniunii Europene este un demers ambiţios şi realist.

„Vedem preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene ca o preşedinţie ambiţioasă şi realistă. Ambiţioasă, pentru că ne dorim să progresăm în privinţa unor dosare legislative importante pe care evident că ne dorim să le aducem cât mai aproape de soluţionare. Realistă pentru că vom parcurge o perioadă de tranziţie, dat fiind alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai 2019. Chiar dacă vom avea aceste limitări de timp, sunt convinsă că împreună vom reuşi să găsim soluţii şi să generăm idei benefice pentru cetăţenii noştri”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, l-a primit, joi, la sediul MAI, pe comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO