Politică

Ce spune Eugen Teodorovic despre creşterea economică de 5,5%

Ce spune Eugen Teodorovic despre creşterea economică de...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

08.02.2019, 15:43 756

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, vineri, că bugetul din acest an a fost fundamentat de Guvern pe o creştere economică de 5,5%, luând în calcul modul în care evoluează economia.

El a continuat că această creştere are bază „modul în care evoluează economia”.

În plus, ministrul Finanţelor a insistat că, în anii trecuţi, creşterea economică a fost cea anunţată de Guvern, nu de alte instituţii financiare internaţionale şi locale.

„Uitaţi-vă la toate aceste analize şi la difereţele dintre ceea ce au spus dânşii şi ceea ce a spus Guvernul României”, a punctat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a insistat că anul trecut economia României a crescut cu 4,4% faţă de anul anterior, nu cu 4%.

De asemenea, acesta a precizat că în cazul României, atât intern, cât şi pe plan extern, sunt prea multe discuţii legate de faptul că România nu atinge ţinta de creştere economică de 5%, în condiţiile în care oricum această creştere este mai ridicată decât a altor ţări.

De asemenea, oficialul de la Finanţe a precizat că dacă Guvernul nu îşi va realiza ţinta de investiţii, de aproape 50 de miliarde de lei, uşor peste 3% din PIB, nu va putea obţine creşterea economică dorită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO