Politică

Conservatorii tin coalitia in sah

28.10.2005, 19:39 10

Partidul Conservator a anuntat, ieri, ca nu va vota Statutul minoritatilor, lege cuprinsa in programul de guvernare, daca mai inainte sau o data cu aceasta initiativa, nu va fi votat si proiectul legislativ al conservatorilor care vizeaza asigurarea reprezentarii romanilor, in zonele unde sunt minoritari, in structurile administratiei publice locale.

Coalitia a decis luni seara sa sprijine ambele proiecte, numai ca ieri dimineata a trebuit ca liderii sa se intalneasca din nou dupa ce PC a respins propunerea Guvernului ca Statutul minoritatilor sa fie discutat in procedura de urgenta.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a respins acuzatiile de "tradare" formulate la adresa partidului de catre deputatul UDMR Kelemen Hunor. Ciuca sustine ca reprezentantii PC nici nu stiau ca aceasta lege va intra pe ordinea de zi a sedintei conducerii Camerei.

El a sustinut totodata ca, in cadrul coalitiei, nu a fost pus niciodata in discutie un subiect care sa vizeze adoptarea in procedura de urgenta a proiectului Statutului minoritatilor. Deputatul UDMR Kelemen Hunor sustine insa ca luni, atunci cand liderii au cazut de acord pe sustinerea acestui proiect de lege, s-a convenit implicit si termenul de adoptare. "Nu poti sa faci o intelegere si sa fii de acord doar cu continutul", a spus acesta.

Presedintele PC Dan Voiculescu i-a mai cerut ieri sefului staului sa clarifice la ce s-a referit atunci cand a folosit sintagma "solutie imorala", intr-o declaratie facuta dupa intrarea PUR la guvernare. "Atunci nu a fost foarte clar daca formarea guvernului era imorala, in sensul ca Alianta a luat la guvernare un partid care a avut o campanie (electorala) total separata sau PUR este imoral", a declarat, ieri, Voiculescu.

El a mentionat ca, pentru presa, din cauza exprimarii, s-a retinut ca PUR este imoral, cand, de fapt, din discutiile pe care el le-a avut cu presedintele Basescu a rezultat ca acesta s-a referit la solutia de formare a guvernului ca fiind imorala.

"Adica imoral e si PNL, si PD, si PUR", a comentat liderul conservatorilor. Intrebat ce ar considera daca presedintele nu va raspunde acestei solicitari, Voiculescu a spus: "Inseamna ca nu e barbat politic". In opinia sa, un barbat politic trebuie sa aiba curajul sa explice opiniei publice exact ce a gandit atunci cand a vorbit despre "solutie imorala".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO