Politică

Cum arată bugetul “premierului din umbră” al USL: Reducerea CAS cu trei puncte procentuale, reducerea TVA, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii

Cum arată bugetul “premierului din umbră” al USL: Reducerea CAS cu trei puncte procentuale, reducerea TVA, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Cristian ANDREI

24.10.2011, 15:35 617

Preşedintele PSD a declarat că USL va depune amendamente la proiectul de buget pentru 2012 în care va cere reducerea CAS cu trei puncte procentuale, dar şi reducerea cotei de TVA.

În ceea ce priveşte cota de TVA, USL are o dilemă. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru gândul că formaţiunea sa va propune ca reducerea cotei TVA să fie cu "un punct şi ceva în 2012". La "Interviurile Gândul", liderul social-democraţilor a precizat că, pentru 2016, ţinta TVA va fi de 19%. Liberalii susţin însă contrariul. Surse din conducerea PNL că reducerea TVA până la 19% trebuie să se facă din 2012. "TVA de 19% va fi din 2012", au declarat sursele citate, scrie Gândul.

"Se va face o Comisie formată din finanţiştii celor două partide şi se va stabili exact cu cât vom propune reducerea TVA în 2012. Cota de TVA nu este stabilită acum", a precizat pentru gândul liberalul Relu Fenechiu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că printre amendamentele pe care USL le va depune la buget se mai numără reducerea CAS cu trei puncte procentuale, introducerea schemei speciale în agricultură în care 9% din TVA se duce la buget şi 15% se întoarce la producător, obligaţia primului ministru de a nu mai folosi banii din fondul de rezervă decât în situaţii de urgenţă, asigurarea sumelor pentru pre-finanţare şi co-finanţarea proiectelor europene şi reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Propunerile USL pentru bugetul pe 2012 vor fi prezentate săptămâna viitoare şi delegaţiei FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO