Politică

Daniel Tudor propus de liberali pentru şefia CSA

Daniel Tudor propus de liberali pentru şefia CSA

Autor: Iulian Anghel

22.10.2012, 13:49 999

PNL l-a propus pe Daniel Tudor (55 de ani) pentu şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), după ce Constantin Buzoianu a fost revocat săptămâna trecută de Parlament din această funcţie. Birourile permanente ale Palamentului urmează să constate în această după-amiază vacanţa funcţiei de de preşedinte al CSA, după care comisiile de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei se vor reuni pentru a-i audia pe candidaţii pentru această funcţie. Va exista un calendar – audieri în comisii, întocmirea unui raport şi apoi votul în plenul reunit al Parlamentului – după ce birourile permanente vor constata vacantarea postului de şef al CSA.

Pentru această poziţie PNL l-a propus pe Daniel Tudor, iar, potrivit preşedintelui Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor Eugen Nicolaescu, nu există motive ca aceasă propunere să fie respinsă având în vedere experienţa lui Tudor.

“Daniel Tudor are o experienţă de peste 20 de ani doar în industria asigurărilor. Nu sunt motive să fie pusă sub semnul întrebării candidatura sa”, a spus Nicolaescu pentru ZF.

Înainte de 1989, Tudor a fost plecat în Belgia pentru mulţi ani. S-a întors după revoluţie, a pus bazele şi a condus companii de profil precum Roumanie Assurance International,  Generali Group – Ardaf Asigurări sau Ardaf.

Este susţinut de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu care a sprijinit-o şi pe fosta şefă a CSA Angela Toncescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO