Politică

Declaraţie surprinzătoare a noul premier britanic: Theresa May cere timp pentru ieşirea din UE

Declaraţie surprinzătoare a noul premier britanic:...

Autor: Raluca Manga

14.07.2016, 08:57 26622

Theresa May a purtat discuţii telefonice cu cancelarul german şi cu preşedintele francez la câteva ore după ce a preluat funcţia de premier al Marii Britanii.

"În cadrul acestor discuţii telefonice, premierul a pus accentul pe hotărârea de a pune în aplicare voinţa poporului britanic de a părăsi Uniunea Europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May.

"Premierul a explicat că avem nevoie de timp pentru a ne pregăti pentru aceste negocieri şi şi-a exprimat speranţa că ele se vor derula într-o stare de spirit constructivă şi pozitivă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderii europeni l-au avertizat pe Cameron înainte să fie schimbat din funcţie că întârzierea perioadei în care Marea Britanie activează în mod formal mecanismul de exit va preveni startul negocierilor pentru orice relaţii viitoare. Premierul a repetat mesajul pe care l-a avut şi în Marea Britanie, că în ciuda incertitudinilor pe care acest lucru le va crea, negocierea unui tratat va fi treaba succesorului său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO