Politică

Efuziune portocalie in filialele Aliantei D.A.

05.12.2005, 19:55 12

Liderii PNL si PD vorbesc cu insistenta despre destinul comun al celor doua formatiuni politice.

"Portocaliul", culoarea emblematica a Aliantei D.A. in campania electorala, trebuie reactivata, a decretat vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur, aflat la o reuniune a alesilor locali din regiunea de nord-est. Ideea fuziunii a fost sustinuta si de liderii PD Gheorghe Barbu si Radu Berceanu.

Dinspre cercul apropiatilor presedintelui liberal Calin Popescu-Tariceanu a venit insa o temperare a entuziasmului pro-fuziune. "Buna functionare a Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD nu trebuie privita ca un scop in sine, ci ca un mijloc pentru realizarea angajamentelor", sustine ministrul Bogdan Olteanu. Flutur insa considera ca este inca timp pentru constructia unei fuziuni PNL-PD. "Faptul ca aceasta Alianta nu a gasit cea mai buna formula sa faca o fuziune nu cred ca a fost o chestiune buna, dar totusi avem timp sa ne gandim la aceasta constructie", a spus vicepresedintele liberal.

"Eu am cerut sa se reactiveze orange-ul, sa nu uitam nici un moment ca acel portocaliu ne-a adus la putere. Asta inseamna actiuni comune, proiecte comune si nu pe banda de la stiri de la televizor, Tariceanu spune una, la cinci minute Boc spune alta, si in loc sa ne ducem sa construim impreuna ceva am inceput o oarecare concurenta", a declarat Flutur. El a adaugat ca "discutiile la varf" sunt de incepere a coagularii PNL cu PD si ca se cere acelasi lucru si jos, la structurile partidului. La randul sau senatorul PD de Dolj Radu Berceanu a declarat ca cele doua partide ar trebui sa se unifice, primul exemplu urmand sa-l dea chiar filialele doljene ale celor doua formatiuni. "Putem sa castigam alegerile din Dolj sub culorile portocalii. De aceea, mi-am pus cravata portocalie. Sunt un adept infocat al ideii de alianta", a declarat Berceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO