Politică

Guvernul a adoptat normele de aplicare a noilor reguli privind combaterea evaziunii fiscale

23.07.2010, 15:49 14

Guvernul a adoptat, vineri, normele metodologice de aplicare anoilor reguli privind combaterea evaziunii fiscale, informeazăMediafax.

Premierul Emil Boc a afirmat că aceste norme stabilesc, încă odată, menţinerea cotei reduse de TVA la mai multe servicii.

El a menţionat astfel cota de 9% pentru serviciile constând înpermiterea accesului în castele, case memoriale, muzee, monumente,grădini botanice şi zoologice, târguri, expoziţii, evenimenteculturale, cinematografe, pentru livrarea de cărţi, manualeşcolare, ziare, reviste, pentru livrarea de proteze şi accesoriiale acestora, cu excepţia celor dentare, pentru livrarea de produseortopedice, pentru livrarea de medicamente de uz uman şi veterinarşi pentru cazarea în sectorul hotelier.

De asemenea, normele metodologice prevăd că TVA de 5% estemenţinută pentru vânzarea locuinţelor cu o suprafaţă utilă de maxim120 de metri pătraţi, pentru livrarea de clădiri cu destinaţia decămine de bătrâni şi de pensionari sau pentru case de copii, pentrucentrele de recuperare-reabilitare pentru minori cu handicap. Cotade TVA de 5% se menţine şi pentru vânzarea de clădiri, inclusiv aterenurilor pe care sunt construite, către primării, în vedereaatribuirii ca locuinţe sociale cu chirie subvenţionată unorpersoane sau familii a căror situaţie economică nu le permiteaccesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţeîn condiţiile pieţii. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO