Politică

Iliescu, despre Ponta: S-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la evoluţia lui

Iliescu, despre Ponta: S-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la evoluţia lui
12.05.2012, 11:55 373

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că apreciază felul în care Victor Ponta şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi modul cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală.

"Am apreciat toată evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta", a spus Iliescu, la postul B1 TV.

Moderatorul i-a amintit de faptul că la un moment dat l-a numit "cârlan" pe Ponta. "Da, pentru că era într-adevăr tânărul puţin mai nărăvaş chiar. Dar am apreciat modul în care a evoluat şi în munca de partid şi când a preluat misiunea de preşedinte al partidului. Realmente s-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la această evoluţie a lui. De asemenea, felul în care şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală", a răspuns Iliescu.

Referitor la faptul că înainte de moţiunea de cenzură avea rezerve cu privire la oportunitatea asumării guvernării de către USL, Iliescu a admis că la vremea respectivă se gândea că este un risc. El a adăugat însă că, în ciuda dificultăţilor acestei perioade, aceasta este totuşi "cea mai bună soluţie".

"În primul rând că, în urma moţiunii de cenzură, s-a impus acest lucru şi a nu-ţi asuma această răspundere deja nu mai era bine din punct de vedere politic. Cu toate greutăţile, dificultăţile pe care le comportă această perioadă, totuşi este cea mai bună soluţie", a spus Ion Iliescu.

Pe de altă parte, chestionat dacă Mircea Geoană ar putea să revină în PSD, Iliescu a arătat că depinde în primul rând de acesta. "Depinde în primul rând de domnul Geoană. Să-şi exprime dorinţa să revină", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO