Politică

În România au fost date anul trecut de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în SUA

În România au fost date anul trecut de 16 ori mai multe...

Autor: Mediafax

31.10.2016, 16:42 6846

Reprezentantul Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Victoria Stoiciu, a susţinut, la Parlament, că, din datele puse la dispoziţie, se arată că anul trecut au fost date în România de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în America, că SRI a cerut practic de 16 ori mai multe mandate decât FBI.

Întrebat cum îşi explică la comisie numărul mare de mandate pe siguranţa naţională, vicepreşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI, Octavian-Marius Popa, a declarat că nu poate da un răspuns şi că ar trebui întrebaţi judecătorii care aprobă aceste cereri de mandat.

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Cum arată unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de pe piaţă, Audi Q7

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite

În replică, judecătorul Horaţius Dumbravă a declarat: "Nu cumva suntem şi noi de vină că s-au dat atâtea mandate? Motivele care se dau în interceptări sunt uneori mai mult decât discutabile. (...) Noi, judecătorii, modul în care motivăm astfel de hotărâri sunt cu acele indicii temeinice. Care sunt indiciile temeinice? Pur şi simplu, aşa arată sute de hotărâri care se joacă cu viaţa privată a omului".