Politică

Încă două decizii ale guvernului respinse în Parlament

Autor: Mediafax

20.10.2010, 13:49 21

Senatorii au respins, miercuri, ordonanţa de urgenţă careprevede că persoanele care deţin în proprietate două sau mai multelocuinţe care nu sunt închiriate vor fi impozitate suplimentar,respingerea actului normativ fiind susţinută inclusiv de senatoriPDL, informează Mediafax.

Ordonanţa de urgenţă 59/2010, dezbătută de Senat în calitate deprimă Cameră sesizată, prevede că persoanele fizice care au înproprietate două sau mai multe clădiri datorează impozit peclădiri, majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei dedomiciliu, cu 150% pentru a doua clădire, cu 300% pentru a treiaclădire şi următoarele în afara celei de la adresa dedomiciliu.

Ordonanţa mai prevede majorarea impozitului pentru anumitecategorii de mijloace de transport.
În timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a criticatprevederile ordonanţei de urgenţă, arătând că, dacă în România nuva fi încurajată munca, această ţară nu va ieşi din criză niciîntr-un milion de ani.

De asemenea, Senatul a respins unele prevederi din OUG 77/2010privind măsuri în domeniile tineretului şi sportului, respectivposibilitatea ca Ministerul Educaţiei să concesioneze bazelesportive şi de agrement, iar chiriaşii să schimbe destinaţiaacestora.

"Această ordonanţă a fost adoptată şi datorită faptului căsuntem în proces de descentralizare. S-a pornit de la ideea căaceste centre de agrement, care sunt în număr de 180, unelefuncţionale, alte nu, trebuiesc date către autorităţile publicelocale, făcut parteneriat public-privat sau concesionate. (...) Eucred că aceste tabere, vorbesc de tabere pentru că sportul nu afost supus descentralizării, nu pot fi date şcolilor înadministrare", a explicat preşedintele Autorităţii Naţionale deTineret şi Sport, Doina Melinte.

La rândul său, preşedintele Comisiei de învăţământ, tineret şisport din Senat, Mihail Hărdău, a declarat că amendamentele au fostadoptate luându-se în considerare o "aberaţie din Ordonanţă, careprevede anularea din Legea sportului a unui articol (articolul 80,aliniat 4, potrivit căruia închirierea bunurilor se face cuprioritate pentru activităţile sportive-n.r.) care prevede clar cădestinaţia acestora pentru sport nu poate fi anulată".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO