Politică

Invocand integrarea in UE, puterea continua sa ameninte opozitia

20.04.2004, 00:00 11

Partidul de guvernamant a spus ca isi mentine hotararea de a-i actiona in judecata pe reprezentantii opozitiei care vor mai acuza PSD ca are intentuia sa fraudeze alegerile. Incepand de ieri partidul lui Adrian Nastase are si "material didactic". Presedintele executiv al PD, Emil Boc si liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban s-au oferit sa fie dati in judecata de firma de avocatura angajata de Guvern pentru contracararea acuzatiilor privind frauda electorala. Vicepresedintele PSD Victor Ponta a spus ieri ca nu Guvernul va actiona opozitia in judecata asa cum anuntase seful Executivului Adrian Nastase, ci partidul la putere. Ponta a refuzat, cum liderii PSD o fac de mai multe zile, sa spuna ce firma a fost angajata, (de partid sau Guvern) si cine va plati avocatii - partidul sau populatia, din banii publici. Ieri in conferinta de presa a PSD, doi tineri politicieni, Victor Ponta si Titus Corlatean (ajuns purtator de cuvant al PSD), s-au straduit, dupa puteri, sa puna intr-o noua lumina demersului anuntat de Adrian Nastase: Este vorba de integrarea europeana. Spune Titus Corlatean: "Daca ei (opozitia - n.n.) vorbesc despre fraudarea alegerilor pun in discutie criteriul politic privind aderarea la Uniunea Europeana. Inseamna revenirea observatorilor si cineva (din UE, care vrea raul Romaniei - n.n.) poate pune problema unei slabiciuni", a democratiei de la noi, ceea ce ne-ar compromite sansele de integrare. Titus Corlatean spune ca el intelege ca observatiile opozitie pot face parte dintr-un "joc politic", dar interesul national legat de integrarea europeana trebuie sa prevaleze, drept urmare PSD nu se va juca cu aceste acuzatii si-i va trimite pe obraznici in fata instantei. Victor Ponta a fost si el ferm. A spus ca in sedinta de partid de ieri Adrian Nastase "a reiterat intentia" de a actiona in judecata opozitia "daca nu intelege".
Opozitia nu intelege, iar Boc si si Orban s-au oferit ieri sa fie dati in judecata de avocatii lui Adrian Nastase. Cei doi si-au reluat acuzatiile la adresa partidului de guvernamant despre care au spus ca "a furat la votarea Constitutiei" in referendumul de anul trecut, a furat in ultimii ani, alesi opozitiei, "fura continuu din banii publici", conditii in care este greu de crezut ca nu va fura si la alegerile locale din iunie. Liberali si democratii au anuntat ca vor intocmi un dosar cu toate neregulile pe care le vor descoperi la alegeri si vor trimite documentele institutiilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO