Politică

Iohannis: Aud că pesediştii vorbesc prostii de summit. Nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate

Iohannis: Aud că pesediştii vorbesc prostii de summit....

Autor: Ana Petrescu

11.05.2019, 13:24 132

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că nu a invitat PSD la Summit-ul de la Sibiu pentru că actuala guvernare are alte priorităţi alte alte interese decât românii, precizând că social democraţii "nu au înţeles". 

"Aud că pesediştii vorbesc prostii despre Summit. Nici nu e de mirare. Nu au înţeles nimic şi nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are cu totul alte priorităţi şi alte interese decât românii. România se confruntă ca urmare a acestei guvernări dezastruoase cu numeroase obstacole", a declarat Klaus Iohannis, la Forumul Educatiei 2019 de la Iaşi.

Şeful statului a răspuns acuzaţiilor social democraţilor potrivit cărora ar reprezenta interese străine în România.

"Dau drumul la un post de ştiri şi aflu acolo, un infractor şef, şeful infractorilor zice aşa – că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol. Hai să vedem cum e cu interesele astea. Dacă vorbim de educaţie, interesul românilor e să aibă o educaţie de calitate. E şi interesul meu. Recunosc eu reprezint interesul românilor care vor educaţie de calitate. Sunt români care vor autostrăzi. Şi eu. Se aude că sunt români care vor spitale. Da, şi eu doresc spitale noi, moderne pentru România. Dar PSD-ul educaţia nu îi interesează, despre autostrăzi nici măcar nu se mai vorbeşte. Corect ar fi fost - Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesele românilor", a completat Iohannis.

Reacţia preşedintelui vine după ce Liviu Dragnea a lansat la mitingul de la Galaţi un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că „a furat şi Ziua Europei”. Iohannis a profitat de faptul că „a fost singur” şi a atacat România, Guvernul, democraţia şi justiţia, a susţinut Dragnea.

„Astăzi ţinem summit-ul PSD la Galaţi, fiindcă suntem europeni şi la Galaţi şi la Brăila, Tulcea, Iaşi, şi în Muntenia şi în Oltenia, în Banat, Transivania şi în toată ţara, pentru că noi suntem români, europeni în toată ţara. Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele 6 case furate de Iohannis la Sibiu”, a afirmat la mitingul de la Galaţi liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a spus despre preşedintele Klaus Iohannis că „a ţinut să reprezinte România doar el singur”. ”Aşa cum a furat casele, a furat şi Ziua Europei. (...) Am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur şi nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Sunt sigur că a mai cerut acolo o sancţiune pentru România. Nu l-am auzit bătându-se pentru România, pentru interesele noastre. A profitat de faptul că a fost singur şi a atacat România, Guvernul, democraţia, justiţia, tot ceea ce e mai bun în această ţară”, a declarat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO