Politică

Jonathan Scheele cere sa nu fie amestecat in campanie

28.05.2004, 00:00 20

Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti a cerut, ieri, politicienilor din Romania sa nu se foloseasca de Uniunea Europeana in timpul campaniei electorale.
Solicitarea Uniunii a fost facuta publica prin intermediul unui comunicat, in care se arata ca Delegatia Comisiei Europene in Romania cere respectarea neutralitatii sale politice si aminteste ca numele sau imaginea sefului Delegatiei, Jonathan Scheele, nu pot fi utilizate fara acordul acestuia.
"Delegatia Comisiei Europene in Romania regreta ca  mandatul sau de neutralitate politica nu este pe deplin respectat. Am dori sa amintim ca numele si/sau imaginea sefului Delegatiei Jonathan Scheele si ale altor membri ai Delegatiei nu pot fi utilizate de terti fara aprobarea prealabila a celor vizati", se arata in solitarea facuta publica de catre Delegatia Uniunii Europene la Bucuresti.
Aceasta interventie, fara precedent in timpul campaniilor electorale, are legatura cu un fapt reclamat de catre reprezentantii PNL. Ei au atras atentia ca unul dintre candidatii PSD din provincie s-ar fi folosit de renumele ambasadorului UE la Bucuresti in timpul campaniei electorale. Este vorba espre candidatul PSD la functia de primar al orasului Turnu Magurele ca ar folosi imaginea lui Jonathan Scheele pentru a castiga capital electoral. PNL a prezentat documente in care Nicolae Mohanu, primarul acestui municipiu, este fotografiat alaturi de Scheele, poza fiind alaturata unui material electoral despre "Realizarile din mandatul 2000-2004".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO