Politică

Legea prostituţiei, respinsă de Senat

Autor: Mediafax

02.03.2011, 17:09 38

Senatul a respins, marţi, proiectul deputatului PDL SilviuPrigoană privind legalizarea serviciilor sexuale, însăparlamentarii au subliniat că fenomenul există şi necesită oreglementare, scrie Mediafax.

Raportul Comisiei juridice, de respingere a iniţiativei luiPrigoană, a fost votat de 89 de senatori, în timp ce şase au votatîmpotrivă, iar cinci s-au abţinut.

Proiectul autoriza activităţile cu caracter sexual (ACSA),persoanele care pot exercita astfel de activităţi, completareacorespunzătoare a nomenclatorului ocupaţiilor, precum şi locurileîn care s-ar fi putut desfăşura aceste servicii, evindenţa celor cele prestează, normele de igienă şi de autorizare.

Guvernul a anunţat că nu susţine proiectul lui Prigoană,argumentele fiind că legea aduce atingere vieţii sociale şi lezeazăvalorile fundamentale ale familiei.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a invocatopinia Bisericii Ortodoxe Române, care a transmis că aprobarealegii "ar putea încuraja destrăbălarea şi desfrâul", ţinând cont căvârsta minimă pentru acces la serviciile sexuale autorizate ar fifost de 16 ani.

Democrat-liberalul Orest Onofrei a criticat legea propusă decolegul său de partid, afirmând că a recunoaşte existenţafenomenului nu echivalează cu nevoia de legalizare a acestuia.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO