Politică

Megasondajul USL - cum s-au întrecut judeţele să trimită la centru "producţii" de peste 60%

Megasondajul USL - cum s-au întrecut judeţele să trimită la centru "producţii" de peste 60%

Autor: Cristian ANDREI

10.07.2011, 20:35 1130

Liderii USL au declarat pentru"Gândul" că, în urma centralizării datelor venite din teritoriu,după efectuarea sondajelor de opinie, scorul Uniunii la nivelnaţional este situat între 60 şi 66%.

Filialele USL au termen până la 15iulie să trimită rezultatele sondajelor de opinie conducerii celortrei partide pentru a se analiza scorul din fiecare judeţ, dar şicandidaţii potriviţi pentru a reprezenta Uniunea la alegerilelocale şi parlamentare.

Potrivit secretarului general alPSD, Liviu Dragnea, în Kiseleff au ajuns rezultatele din 30 deorganizaţii judeţene. "După primirea acestor date, pot spune căscorul USL se situează între 60 şi 66%, iar trendul este încreştere, deoarece nu am primit rezultatele de la filialele care auscoruri bune. Spre exemplu la Teleorman nu am finalizat sondajulpână acum", a declarat pentru "Gândul" secretarul general alPSD.

Şi în tabăra liberalilor,atmosfera este una optimistă. "Scorul PNL este în acest momentsituat între 25-27%, dar sperăm să atingem 30% după ce ne vin toatedatele. Stăm însă foarte bine la nivelul USL în jurul a 65%", auspus surse din conducerea PNL. Liderii Uniunii susţin că "au mareîncredere" în sondajele comandate în fiecare judeţ, deoarece "aufost chestionate peste 100.000 de persoane la nivel naţional, iarmarja de eroare este foarte mică".

Potrivit datelor primite dinteritoriu, niciun judeţ - excepţie Harghita şi Covasna, nu araportat un procent mai mic de 50% pentru USL. În schimb, existăjudeţe unde liderii social-democraţi şi liberali au precizat pentrugândul că PDL aproape nu contează în lupta politică, jocurile fiindfăcute în cadrul Uniunii.

Printre fruntaşii care au anunţatla Bucureşti scoruri peste media pe ţară se numără: Vrancea - 74%,Vâlcea - 72%, Ialomiţa - 72%, Botoşani - 68%, Vaslui - 65%, Buzău -72%, Constanţa - 63%, Hunedoara - 69%. În Vrancea, PDL este cotatîn sondajele USL la 13%, în Botoşani cu 22%, Olt - 19%, Ilfov -18%, Călăraşi - 11%, Constanţa - 11%. "PSD are 52% în sondajul pemunicipiul Buzău şi 51% pe judeţ, în timp ce PNL are 24% la judeţşi 21% pe municipiu. Scorul PDL este de 18%. USL are o cotă de 72%în judeţ. Dacă aş candida din partea PSD aş obţine 65% din voturi,în timp ce din partea USL aş obţine 70%", a subliniat primarulmunicipiului Buzău, Constantin Boşcodeală. Acesta a adăugat că şipentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanunu are emoţii având 58% dacă ar candida din partea USL şi 36% dacăar candida din partea PSD. Primarul a adăugat că l-a măsurat şi pedemocrat-liberalul Cezar Preda. "Pentru Primărie are o cotă de26%", a spus Boşcodeală. Citi]i mai mult despre megasondajul USL pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO