Politică

Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului

Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului

Autor: Florin Ciolac, Gabriel Pecheanu

23.11.2011, 14:35 1093

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului.

Plenul Senatului a aprobat hotărârea de încetare a mandatului lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ cu 112 voturi "pentru", 5 abţineri şi 2 voturi "împotrivă".

Votul a fost secret, fiind exprimat electronic.

Şedinţa de plen care a urmat hotărârii Biroului Permanent în care s-a constatat încetarea mandatului lui Geoană a fost condusă de vicepreşedintele Petru Filip, senator PDL.

Şedinţa de plen a durat mai puţin de zece minute, iar Mircea Geoană nu a fost prezent.

Senatul a adoptat o Hotărâre cu un articol unic, pentru constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului Permanent şi preşedinte al Senatului al lui Mircea Geoană.

În Hotărâre se invocă articolul 4, alin (2) şi alin (5) din Constituţie, art. 33 alin (2) din Legea 96 privind Statutul senatorilor şi deputaţilor şi art. 23 alin (3) din Regulamentul Senatului.

După votul senatorilor, care a fost electronic şi secret, membrii Biroului Permanent s-au reunit într-o nouă şedinţă, pentru a decide care dintre vicepreşedinţi va asigura interimatul funcţiei de preşedinte până la organizarea alegerilor.

De asemenea, Biroul Permanent, din care Geoană nu mai face parte, urma să decidă şi când se vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO