Politică

Un fost membru al CA al BCR a ajuns "al doilea om în stat"

Un fost membru al CA al BCR, a ajuns "al doilea om în stat"

Foto: Mircea Rosca

Autor: Iulian Anghel

23.11.2011, 15:13 1499

Fost membru în CA al BCR între 1997 şi 2001, senatorul Petru Filip (PDL) este noul preşedinte interimar al Senatului în locul lui Mircea Geoană care a fost înlocuit astăzi, după ce cu o zi înainte fusese dat afară din PSD. În vârstă de 57 de ani, vicepreşedinte al Senatului în vremea în care Geoană era preşedinte, Petre Filip a anunţat că nu va prelua biroul fostului număr doi în ierarhia demnitarilor României.

Puterea va decide în week-end pe cine va desemna să candideze pentru şefia Senatului, în vreme ce opoziţia l-a desemnat să candideze pe senatorul Titus Corlăţean. Geoană a atacat la Curtea Constituţională decizia de înlocuire a sa luată astăzi de Senat cu majoritate de voturi, pe motiv că nu există procedură constituţională pentru acest pas, întrucât mandatul preşedintelui Senatului este de patru ani.

Petru Filip se află în relaţii foarte bune cu Mircea Geoană, deşi fac parte din grupuri diferite, Filip din PDL, iar Geoană, până marţi, din PSD. Cei doi sunt împreună în board-ul Comitetului Naţional de Dezvoltare (iniţiat de Geoană), o structură de dezbatere care urmăreşte să eleboreze un proiect de dezvoltare pentru România şi în care au fost cooptaţi bancheri, finanţişti, economişti, foşti comisari europeni.

Filip are două doctorate, unul în inginerie mecanică şi celălalt în management public. Este profesor la Universitatea din Oradea. A fost deputat între 2007 şi 2008 şi este senator din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO