Politică

Mircea Geoana tatoneaza intentiile de revenire in conducerea PSD ale lui Adrian Nastase

Mircea Geoana tatoneaza intentiile de revenire in conducerea PSD ale lui Adrian Nastase

Intentia lui Adrian Nastase de a reveni la varful PSD este privita cu retinere de actuala conducere

06.02.2008, 19:40 18

Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase a confirmat ca a avut ieri o discutie cu actualul presedinte social-democrat, Mircea Geoana, privind viitorul sau in partid si o eventuala candidatura a sa la sefia Consiliului National, dar ca au stabilit sa nu faca niciun comentariu.
Intalnirea vine pe fondul dorintei lui Adrian Nastase de reveni la varful partidului. Fostul lider doreste sa candideze la sefia Consiliului National al PSD (for largit de conducere al partidului). Consiliul National nu are o forta foarte mare, dar i-ar permite lui Adrian Nastase, acum simplu deputat, sa ia parte la sedintele Biroului Permanent (for restrans de conducere) unde se iau practic deciziile.
Presedintele PSD anuntase, sambata, intr-o intalnire informala a conducerii partidului ca va avea o discutie cu Nastase privind intentia acestuia de a candida la functia de presedinte al Consiliului National. Geoana a afirmat public ca membrii Consiliului National ar trebui sa reflecteze la implicatiile pe care le-ar avea o eventuala revenire a lui Nastase intr-o functie de conducere a partidului si spunea, in cursul saptamanii trecute, ca PSD nu isi permite acum luxul de a resuscita formule care pot risca sa se reflecte negativ asupra partidului.
Luni, Biroul Permanent a anuntat ca acorda sprijinul pentru sefia Consiliului National lui Dan Mircea Popescu, actualul presedinte, cu trimitere directa la intentia lui Nastase - ceea ce ar putea indica ca revenirea sa nu este dorita.
Ieri totusi un apel care cheama la unitatea partidului si la folosirea energiilor tuturor liderilor, inclusiv Ion Iliescu si Adrian Nastase, a circulat printre senatorii si deputatii PSD, inaintea sedintei grupurilor parlamentare ale partidului.
Surse din partid au declarat, citate de Mediafax, ca, inaintea sedintei celor doua grupuri parlamentare ale PSD, deputatilor si senatorilor partidului le-a fost inmanat un apel la unitatea partidului. In apelul respectiv se arata ca, in acest an electoral, PSD are nevoie de reunirea tuturor energiilor si de folosirea experientei politice a tuturor liderilor, inclusiv Ion Iliescu si Adrian Nastase.
De asemenea, apelul solicita actualei conduceri sa renunte la eventualele "frustrari" si sa reuneasca toate fortele partidului.
Luni, un alt fost lider PSD, Miron Mitrea, a ajuns indirect la conducerea PSD dupa ce a fost ales vicepresedinte al Camerei, lucru care ii va permite sa participe la sedintele conducerii partidului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO