Politică

Mischie: Cine nu e in PSD nu are bani

09.05.2003, 00:00 11

Presedintele PSD Gorj, Nicolae Mischie, aflat, miercuri seara, in campanie electorala in comuna gorjeana Scoarta, unde pe 11 mai vor avea loc alegeri anticipate, le-a spus localnicilor ca pot sa voteze cu cine doresc, dar sa nu uite ca un primar care nu este in PSD primeste mai putini bani de la buget.
Vizita electorala facuta, miercuri seara, la Scoarta de catre ministrul Dezvoltariii Leonard Cazan, de deputatul PSD Florin Georgescu si de reprezentantii filialei Gorj a partidului de guvernamant a fost marcata de declaratii care au starnit rumoare si rasete printre participanti.
Florin Georgescu i-a asigurat pe alegatori ca Nicolae Mischie conduce foarte bine judetul Olt. De fapt, fostul ministru se afla in Scoarta, Gorj. El a revenind in clipa urmatoare si a explicat ca a vrut sa se refere la judetul Gorj, dar a facut confuzie pentru ca el este deputat de Olt.
Liderul celor 1.300 de rromi din Scoarta a tinut si el sa multumeasca partidului de guvernamant, precizand, cu zambetul pe buze,  ca "PSD este un partid malefic, care ne-a indeplinit toate dorintele. Noi vrem sa ne dati in continuare venitul minim garantat si o sa va votam pe viata". Ministrul Leonard Cazan a reactionat imediat si spus ca "PSD nu este partid malefic, ci unul responsabil", precizand ca Guvernul are o serie de proiecte pentru a rezolva problemele tarii.
Directoarea caminului cultural unde a avut loc intalnirea electorala a luat si ea cuvantul si a folosit in mod repetat sintagma de "socialist" in loc de "social" atunci cand a vorbit despre denumirea PSD. Cei din sala au incercat sa o corecteze, dar soaptele acestora erau acoperite de cuvintele rostite la microfon.
Un pensionar care s-a declarat admirator al lui Adrian Paunescu a compus o poezie electorala de peste o pagina in care a laudat partidul de guvernamant. El nu a ezitat totusi sa intrebe in versuri: " Drumurile noastre sunt proaste/ Apa lipseste de multa vreme/ Iarna ne incalzim cu lemne/ Avem voie sa speram ca, dupa ce votam/ O schimbare o sa vedem?".
 Localnicilor din Scoarta care nu erau inscrisi pe lista intocmita de PSD pentru cei care i-au cuvantul nu li s-a mai permis sa adreseze intrebari, liderii filialei precizand ca "oaspetii veniti de la Bucuresti sunt obositi si se grabesc sa revina in capitala, unde au treburi importante".
Alegerile anticipate in comunele gorjene Scoarta si Aninoasa au devenit posibile dupa ce fostii primari din Scoarta au fost arestati pentru fapte de coruptie, iar cel din Aninoasa a optat pentru meseria de politist, toti fiind membri ai PSD. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO