Politică

Nicuşor Dan: Şedinţa de guvern, marţea neagră; Premierul să promită că nu va da OUG

Nicuşor Dan: Şedinţa de guvern, marţea neagră;...

Autor: Cătălina Mănoiu

18.01.2017, 11:39 145

"Unul dintre obiectivele principale ale PSD este să îşi salveze într-un fel sau altul colegii penali de puşcărie. Îl avertizez public pe Liviu Dragnea că această măsură nu a fost cuprinsă în programul de guvernare şi nu pentru asta coaliţia PSD-ALDE a fost votată de români. Ce s-a întâmplat astăzi a avut toate caracteristicile a ceea ce s-a numit în decembrie 2013 «marţea neagră», un proiect de care nu a ştiut nimeni care urma să fie adoptat în maximă viteză în vreme ce liderul partidului care ar fi responsabil de asta era plecat din ţară", a declarat preşdintele USR, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a reamintit că în decembrie 2013 a avut loc un protest masiv al societăţii civile, afirmând că nu suntem în situaţia în care trebuie să avem asta în România.

Liderul USR, Nicuşor Dan, i-a cerut lui Sorin Grindeanu să promită că dezincriminarea unor fapte penale nu se va face prin OUG.

"Şi pentru că în conferinţa sa de presă premierul Grindeanu nu a spus ce se va întâmpla în viitor îi solicit public să declare, să promită, că astfel de lucruri foarte grave de dezincriminare a unor fapte penale să nu fie încercate să fie trecute prin OUG", a spus Nicuşor Dan.

Decizia lui Klaus Iohannis de a lua parte la şedinţa de Guvern este "o măsură salutară", în acest context, a spus liderul USR.

"Prin faptul că a întârziat discutarea în şedinţă de guvern prin OUG a acestei propuneri, o măsură salutară", a răspuns Nicuşor Dan, solicitat să comenteze decizia lui Klaus Iohannis de a lua parte la şedinţa de Guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels