Politică

Numărătoarea de pe timpul nopţii confirmă regresul lui Putin: Partidul Rusia Unită obţine 49,69 la sută din voturi

Numărătoarea de pe timpul nopţii confirmă regresul lui Putin:Partidul Rusia Unită obţine 49,69 la sută din voturi

Autor: Iuliana Enache

05.12.2011, 08:25 2239

Partidul Rusia Unită al premierului Vladimir Putin obţine 49,69 la sută din voturi după numărarea a 94 la sută din buletine, fiind departe de majoritatea covârşitoare pe care o deţinea în Dumă înaintea alegerilor de duminică, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

În cursul nopţii, Rusia Unită s-a menţinut în jurul procentului de 50 la sută, cu mici oscilaţii peste şi sub această valoare.

Dacă rezultatele finale vor confirma acest procent, acesta va reprezenta o înfrângere dură pentru partidul lui Putin, care a fost formaţiunea politică dominantă în Rusia în ultimii zece ani.

Partidul Comunist a obţinut 19,15 la sută din voturi, Rusia Dreaptă 13,17 la sută, iar Partidul Liberal-Democrat 11,6 procente, potrivit acestor rezultate preliminare.

Rata de participare la vot a fost de aproximativ 60 la sută.

Celelalte trei partide nu au depăşit pragul de 7 la sută. Partidele care câştigă 5 procente pot obţine un loc, iar cele care au 6 procente pot primi două locuri în Dumă. Dar cel mai apropiat candidat de aceste procente, partidul Iabloko, a obţinut doar 3,22 la sută.

Patrioţii din Rusia şi Cauza Dreaptă sunt şi mai departe de acest deziderat, cu 0,96 la sută şi, respectiv, 0,59 la sută.

Alegerile din Rusia au fost marcate de mii de plângeri de fraude atât din partea observatorilor, cât şi a Guvernului, Ministerul de Interne anunţând că a primit şi va investiga peste 1.000 de astfel de plângeri.

Partidele Iabloko şi Cauza Dreaptă au declarat că vor contesta rezultatele.

Rezultatele oficiale aproape complete sunt aşteptate luni, la ora locală 10.00 (08.00 ora României), când vor fi numărate 99 la sută din voturi, a anunţat Comisia Electorală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO