Politică

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat"

Parlamentarii PDL i-au cerut premierului capul lui Funeriu: "Cineva trebuie sacrificat"

Autor: Raul FLOREA

04.04.2011, 19:51 21

Haosul salarizării din învăţământ şi trecerea a încă unei legiprivind Educaţia prin asumare a guvernului i-a revoltat peparlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc săia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia MinisteruluiEducaţiei.

Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputaţii şisenatorii PDL de necesitatea asumării legii prin care se vorplafona salariile cadrelor didactice care au câştigat în instanţăvenituri majorate, Emil Boc a fost întâmpinat cu plângerilepedeliştilor.

"Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să neexplice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect", i-a spus,primului ministru, deputatul Marius Gondor, susţinut de cătrecolegul său, Marius Spânu: "I-am spus mai demult că se va ajunge lasituaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".

Principala nemulţumire a parlamentarilor PDL a fost tocmai proastacomunicare a ministrului, problemă ridicată de mai mulţi deputaţidin Comisia de învăţământ: "Nu discută cu noi. Ne spune de fiecaredată să vă întrebăm pe dumneavoastră". "Păi ce, noi avem ministrual Educaţiei?!", a fost răspunsul ironic al deputatului CătălinCroitoru, cel care i-a adresat lui Boc o solicitare directă:"Cineva trebuie sacrificat!". Confruntat cu tirul "reclamaţiilor",primul ministru i-a îndemnat pe deputaţi să aibă răbdare şiînţelegere faţă de situaţia creată, pledând pentru unitateapartidului în faţa unei eventuale moţiuni de cenzură. Citiţi maimult despre posibila demisie a ministrului Daniel Funeriu pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO