Politică

Partidul aflat la guvernare în Ungaria creşte în popularitate după ce a renunţat la FMI

Partidul aflat la guvernare în Ungaria creşte în popularitate după ce a renunţat la FMI
22.08.2010, 13:33 25

Atitudinea dură a guvernului ungar în raport cu FMI şi ceilalţicreditori externi şi refuzul de a introduce măsuri de austeritateşi de a iniţia o reformă fiscală structurală dură consolideazăpartidul Fidesz în sondaje, care se bucură de un scor de 63%înainte de alegerile locale din octombrie, scrie MediafaxBusiness.

Suspendarea discuţiilor cu FMI şi refuzul Ungariei de aintroduce măsuri de austeritate nu sunt văzute bine pe pieţelefinanciare, dar electoratul pare că este mulţumit de guvernanţi,potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Partidul Fidesz a fost de multe ori criticat de unii analiştipentru comunicarea "imperfectă" cu pieţele, pentru întrerupereadiscuţiilor cu FMI şi pentru tonul dur adoptat in discuţiile cu UEprivind modul în care sunt raportate datoriile de stat laBruxelles.

Potrivit celui mai recent sondaj din Ungaria, sprijinul publicpentru partidul Fidesz este ridicat, iar premierul Viktor Orban(foto) este încă cel mai popular politician. Partidul de guvernarese bucură de sprijinul a 63% dintre alegători, în timp cesocialiştii au 17%, formaţiunea de extremă dreapta Jobbik are 14%,iar liberalii "verzi" LMP au 5%. Citiţi mai mult despre guvernareaFidesz pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO