Politică

PD isi consolideaza optiunea populara cu socialistii la usa

11.05.2005, 20:31 22

PD isi consolideaza, la nivel de discurs politic, optiunea pentru doctrina populara, in timp ce responsabili ai Partidului Socialist European se afla intr-o vizita de evaluare politica la Bucuresti.

Vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde, unul dintre cei patru lideri care se pregatesc sa candideze la presedintia partidului, s-a declarat ieri sigur ca programul politic castigator in competitia pentru sefia formatiunii va fi unul popular.

In cursa pentru sefia acestui partid sunt vehiculate alte trei nume: cel al primarului Capitalei, Adriean Videanu, al actualului presedinte interimar, Emil Boc si al ministrului Vasile Blaga. Nici unul dintre acestia nu si-a anuntat decizia ferma de a candida si, cu atat mai putin, daca va candida pe un program politic social-democrat sau de sorginte populara, spre care se indreapta acest partid.

Partizan al schimbarii orientarii PD, de la doctrina social-democrata la cea populara, Frunzaverde a spus ca vor fi depuse si motiuni populare, alaturi de cele social-democrate, la Conventia Nationala, forul de conducere care alege o noua conducere.

Frunzaverde a ezitat sa precizeze daca va candida la sefia PD, pozitie din care poate sustine o motiune.

"Pozitia mea in PD este suficient de puternica, iar vreti nu vreti, brandul popular imi apartine. Sunt convins insa ca aceasta motiune populara va purta, din punct de vedere al conceptiei, amprenta pe care mi-o asum, indiferent cine o va sustine", a declarat vicepresedintele PD, citat de Mediafax.

Frunzaverde a sustinut necesitatea afilierii PD la Partidul Popular European (PPE), in conditiile mentinerii numelui.

El a spus ca, in prezent, partidului ii "este foarte greu" sa ramana in Internationala Socialista, in conditiile in care acolo se afla si PSD. Frunzaverde a facut repetate demersuri pe langa PPE pentru afilierea, in perspectiva, a PD la acest grup parlamentar, demersuri neconfirmate oficial pana recent.

PD isi intareste convingerile populare, in conditiile in care la Bucuresti o delegatie a Partidului Socialistilor Europeni (PES), condusa de secretarul general, Philip Cordery, avea ieri si astazi programate intalniri cu lideri ai PSD si PD, ambele formatiuni membre in Internationala Socialista.

Ieri delegatia socialistilor europeni a avut o intrevedere cu conducerea PSD, vizita avand caracterul unei misiuni de informare si evaluare, in vederea acordarii pentru PSD a statutului de partid membru cu drepturi depline al Partidului Socialistilor Europeni.

O intalnire similara va avea loc astazi intre delegatia PES si reprezentantii PD. Este prima intrevedere dupa decizia democratilor de a face primul pas, oficial, in schimbarea orientarii doctrinare de la social-democratie la platforma populara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO