Politică externă

Accident aviatic in Rusia

06.08.2004, 00:00 7

Cele 15 persoane care se aflau la bordul elicopterului rusesc de tipul Mi-8 care s-a prabusit, ieri, in regiunea siberiana Tiumen au decedat, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta.
Aparatul civil, care avea la bord un echipaj format din trei persoane si 12 pasageri, efectua o inspectie forestiera in apropierea localitatii Radujnoe in momentul in care s-a prabusit.
"Elicopterul a inceput sa se roteasca, apoi a cazut si a explodat", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, care a citat marturiile ocupantilor unui alt aparat, care zbura in acelasi timp cu cel care s-a prabusit.
"Potrivit primelor informatii, o problema a motorului este la originea catastrofei. Un membru al echipajului a semnalat acest lucru inainte de accident", a precizat un responsabil al Parchetului General rus.
Elicopterul Mi-8, proiectat in Uniunea Sovietica in anii 1960, este un aparat capabil sa transporte pana la 30 de persoane si a fost utilizat, in Rusia si in republicile sovietice, atit in scopuri civile, cit si militare.
Circa 10.000 de elicoptere de acest tip au fost fabricate, aparatul fiind considerat fiabil. Din cauza vechimii si lipsei de intretinere, numeroase accidente de elicopter au avut loc in ultimii ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO