Politică externă

Berlusconi la tribunal, pentru prima dată în ultimii 8 ani

Berlusconi la tribunal, pentru prima dată în ultimii 8 ani

Autor: Radu Racu

28.03.2011, 15:33 23

Premierul italian Silvio Berlusconi s-a întors luni în faţainstanţei, pentru prima dată în ultimii opt ani, în cadrul unoraudieri preliminare ţinute la Milano, într-un proces de fraudă şideturnare de fonduri pe care demnitarul l-a catalogat drept"ridicol şi fără temei", scrie Financial Times.

Primul-ministru de 74 de ani a declarat într-un interviutelefonic pentru canalul său de televiziune Canale 5 că procesulintentat împotriva sa este o tentativă a opoziţiei politice de a-lscoate de la guvernare. "Comunismul nu s-a predat nici nu s-aschimbat în Italia", a afirmat premierul italian, reiterândacuzaţiile la adresa "magistraţilor comunişti" care vor să-l scoatăde la putere.

Berlusconi a venit la Palatul de Justiţie, însoţit de escortă,pentru a se prezenta la biroul unui judecător, pentru audieripreliminare, la cel de-al şaptelea etaj al impozantului Palat alJustiţiei din Milano.

Această audiere preliminară, prima dintr-o serie de patru saucinci, urmează să hotărască dacă va fi judecat sau nu pentru fraudăfiscală şi abuz de încredere, cu privire la o presupusă facturareîn plus a drepturilor televizate achiziţionate de Mediatrade-RTI, osocietate din cadrul imperiului său media, de la Paramount şi de laalte companii americane majore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO