Politică externă

Obama: lupta pentru Congres nu ar trebui să încetinească reforma. Nu avem un "glonţ magic" pentru economie

Obama: lupta pentru Congres nu ar trebui să încetinească reforma. Nu avem un "glonţ magic" pentru economie
30.08.2010, 12:25 15

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat nemulţumireaprivind ritmul lent de revenire a economiei, menţionând căapropierea elegerilor pentru Congres incetineşte programul demăsuri care ar trebui implementat, situaţie îngrijorătoare întrucâtniciuna dintre acestea nu este un "glonţ magic" - soluţie unicămiraculoasă - pentru salvarea economiei, scrie Reuters.

Obama a declarat duminică într-un interviu pentru postul deteleviziune NBC administraţia sa a anticipar datelenesatisfăcătoare din ultima perioadă. "Economia creşte. însă nu aşacum ne-am aşteptat", a spus Obama.

Preşedintele american se confruntă cu o dilemă: trebuie să oferepoplaţiei asigurări, în perspectiva alegerilor pentru Congres pecare - conform sondajelor - democraţii săi le vor pierde înfavoarea republicanilor. În acelaşi timp, el nu trebuie să ignorefrustrările care au apărut în ultima perioadă, pe fondul avansuluieconomic lent.

El a precizat în interviul acordat ieri că perioada electoralăar putea îngreuna adoptarea unor măsuri suplimentare de relansare aeconomiei. "Suntem într-o situaţie caraghioasă - perioadaalegerilor, în care va fi o competiţie permanentă între membriiCongresului, spre ignorarea legislaţiei care ar trebui să ajutecompaniile mici. Sunt o groază de măsuri care trebuie luate şiniciuna dintre ele nu este un glonţ magic", a spus Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24